Farming Simulator 25 Karlı İşler : Kesimlik İnek Yetiştirmek
Farming Simulator 25 oynarken oyunda hızlıca gelir elde etmeye başlamak ve borçsuz bir tarım şirketi kurmak istiyorsanız karlı meslekler yapabilirsiniz. Bu mesleklerden birisi yeni doğmuş buzağı satın alıp, 6 ay boyunca besleyerek satmak. Sadece bir traktör, bir ön yükleyici ve saman tutucu ve inek çiftliği kurma maliyetlerine katlanarak bu işi yapabilirsiniz. Bütün inek cinsleri para kazandırmayabilir. Bu nedenle etlik hayvanlardan Angus ve Limuzin yetiştirmemiz gerekiyor.
İlk olarak su masrafı ve ekipman gideri oluşturmaması için ikinci aşama inek ahırı kuruyoruz. Bunun için P tuşuna basın ve diğer kısmından inşaat menüsüne ulaşın. Ardından Hayvanlar sekmesi altına inekler bölümünde ikinci sıradaki ahırı kurun. Etrafındaki çitleri arazinizin genişliğine göre büyütün. Bu, barındırılabilen hayvan sayısını arttıracaktır. Ayrıca 6 ay boyunca yağan yağmurlar sayesinde mera otları hayvanları yetiştirmek için kullanılabilir.
Not: Bu içerik Farming Simulator 25 en Zor seviyede hazırlanmıştır.

Yeni doğmuş Buzağı Fiyatı: 300€ + 50 € hayvan başı taşıma ücreti karşılığında hayvanları satın alın. Ahır kapasitenizin tamamını kullanabilirsiniz.

Ahır kapasitenizin tamamını kullanırsanız, meradaki otlar çabuk tükenecektir. Eğer başlangıç bütçeniz düşükse, mera otlarının 12 ay boyunca hayvanlara yetecek şekilde olması açısından ahır kapasitenizin %25’i, %50’sini kullanabilirsiniz.
Ahırda yem ihtiyacı olduğu sürece saman balyası taşımak için bir traktör hazırlamamız gerekiyor. Ön yükleyici, saman balya çatalı, tercihen arka kısma takılacak ağırlık yeterli olur.

Şimdi mağazadan balya satın alalım. 8000 litre ağırlığındaki kare saman balyası 1536€.

Satın aldığımız balyaları, ahırın yemliğine boşaltalım.

Saman, en ucuz inek yemidir. %80 verimliliğe sahip olduğu için hayvanları yüksek fiyattan satmak için ideal bir yem türüdür. Silajda aynı verimliliğe sahiptir fakat 4500 litrelik bir balyası 2500 € ‘dan fazladır. O nedenle maliyeti arttıracağı için gereksizdir.

6 aylık Angus düvelerini 922€’dan satabiliriz. Yine taşıma ücreti olark 50€ ödüyoruz. Böylece inek başına 872€ elde ediyoruz. İlk hesabımıza göre 350€ maliyetimiz olduğunu varsayarsak 522€ kar edel edebiliriz. Meradan yararlanmak önemlidir. 200 hayvanlık bir çiftlik kurarsanız mera kapasitesi 90-100 bin litre olacaktır. Bu da ineklerin 3 aylık yiyeceğini karşılar. Geri kalan 3 aylık yiyeceğini yine 100 bin litre saman satın alarak karşılayabilirsiniz. 14 balya yapar, 23.000€ maliyete neden olur. 200 düveyi sattığınızda 100.000 € kazanırsınız. 6 ayda sadece saman satın alarak 75 bin € oyun parası kazanabilirsiniz.





Son Yorumlar